O tabără de înflorire

Tabăra „Dimensiunile ființei” îi invită pe participanți să se conecteze cu sine, cu ceilalți și cu Dumnezeu, într-o aliniere a minții și a inimii.

Tabăra acestei veri 2.0, s-a desfășurat sub numele „Înflorire” și a pornit inițial ca o provocare pentru mine: o prietenă mi-a spus „anul acesta să faci o tabără despre ce vrei tu, doar să se refere la înflorire.” Nu prea îmi stătea gândul la tabără în acel moment, prinsă în tot felul de lucruri. Sincer, chiar mă gândeam la odihna bine-meritată, după o primă jumătate de an destul de plină.

Dar nu trece multă vreme și altcineva de departe mă sună că anul acesta vrea și ea să vină. O fi vreun semn, îmi zic. Dacă găsesc  timp, o fac. M-am decis repede, pentru că a treia persoană m-a întrebat când va fi. Ok, să demarăm pregătirile.

În scurt timp, afișul a fost gata:

Tabarainflorire

Și locurile s-au ocupat destul de repede, încât deja așteptam și eu cu nerăbdare întâlnirea verii 2019.

„Înflorire” a fost provocarea pe care le-am adresat-o participantelor. O invitație la aducere aminte, la redescoperire.

S-au regăsit în trăsături ale femeii biblice: Eva, Estera, Rut, Priscilla, Fotini, Marta, Miriam, Suzana, Sarra, Rebeca și Ana, unsprezece avataruri pentru unsprezece femei.

S-au ajutat de culoare, de lut, de mișcare pentru a simți, a primi, pentru a-și lăsa creativitatea să se manifeste.

Și pentru că înflorirea nu e deplină în absența  masculinului, am discutat pe câteva idei de potențare a trăsăturilor specifice: înfrânare, nemișcare, forță… pentru a aminti doar câteva dintre ele.

Am (re)cunoscut niște femei minunate! M-am bucurat împreună cu ele de lucrurile pe care prezența și deschiderea lor le-au scos la iveală. M-am bucurat de comuniunea care s-a născut între ele, de împărtășirea tainei prieteniei.

Câteva zile de lucru intens, în care am râs, am plâns, ne-am întristat, ne-am bucurat… în care ne-am orientat spre viitor fără a omite trecutul, dar folosindu-l ca pământ reavăn ce ne permite înflorirea. Zile în care ne-am cunoscut și ne-am promis să ne reîntâlnim, de ce nu, la un seminar viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s