Articole, relații

Adevărat sau fals?

Următoarele 10 aserțiuni cu privire la lucrurile care fac o relație să fie bună sunt false. Dar mulți oameni cred că sunt adevărate. Tu ce crezi?

1. Dacă am ieșit din această relație (toxică), îl voi găsi pe cel bun.

Cu siguranță, există cupluri care nu au ce căuta împreună. Cu toate acestea, majoritatea plângerilor cu privire la celălalt pot fi de multe ori datorate unor așteptări nerealiste sau din modalități nefericite de a-și comunica limitele. Unele excepții: tulburările mintale netratate sau abuzul de substanțe/dependențele. Dar chiar și în aceste situații problemele relaționale pot fi îmbunătățite, chiar dacă relația se va încheia în cele din urmă.

2. Două persoane aflate într-o relație bună se vor dezvolta împreună cu timpul.

Dacă ar fi să ne gândim la condiția fizică sau de sănătate mintală, ni se pare de bun-simț să credem că e nevoie de atenție și exercițiu. Acest lucru este valabil și în ceea ce privește relațiile. Relația bună nu se menține în felul acesta de la sine. Ea trebuie lucrată, întreținută.

3. Atunci când cuplurile se ceartă înseamnă că nu sunt într-o relație bună.

Certurile pot fi un semn că acel cuplu vrea să îmbunătățească relația. Cuplurile care nu recunosc și nu-și rezolvă problemele se pot confrunta cu distanțarea în timp. ”Lupta” pentru gestionarea diferențelor și a dezamăgirilor poate fi o forță pozitivă în relație.

4. Urmărirea realizării nevoilor individuale este incompatibilă cu mersul bun al relației de cuplu.

Cuplurile fericite au învățat să mențină un echilibru între apropiere și depărtare între scopurile individuale și scopurile de cuplu.

5. Satisfacția femeii este mai mare atunci când ea se ocupă doar de casă și copii decât atunci când este și angajată.

Cercetările au arătat că nu există diferență în satisfacția maritală influențată de statusul profesional al femeii

6. Cu cât cuplul comunică mai bine verbal, cu atât mai bună este relația.

De fapt, doar comunicarea pozitivă crește satisfacția maritală. Calitatea interacțiunii este mai importantă pentru satisfacția în cuplu decât frecvența. .

7. Sexul trebuie să fie spontan ca să fie bun. Planificarea întâlnirilor intime omoară plăcerea.

Spontaneitatea poate fi de dorit, dar realitatea cere planificare. Planificarea implică intenționalitate, iar intenționalitatea conferă valoare. Sexul spontan este caracteristic în special etapelor inițiale ale relației.

8. A vorbi este singura formă de comunicare ce rezolvă problemele în relație.

A vorbi poate de asemenea să înrăutățească lucrurile. Uneori, a nu vorbi despre ceva este cea mai bună idee. Alte abordări non-verbale pot fi de asemenea eficiente.

9. Cuplurile fericite nu văd că există alte persoane.

Atracția sexuală față de alte persoane în afară de soț/soție este un subiect tabu în cel mai bun caz, mai frecvent fiind condamnată. Multe persoane cred că sesizarea unei alte persoane ca fiind atractivă din punct de vedere fizic este apanajul persoanelor imature sau nesatisfăcute în relație. În realitate, este o componentă normală a sexualității sănătoase a adultului. Monogamia este o alegere conștientă și presupune angajament și în virtutea acestui lucru nu intrăm în relație cu toate persoanele care ne-ar atrage din punct de vedere fizic, nu pentru că suntem insensibili din punct de vedere sexual.

10. Dacă ești într-o relație bună, vei primi tot atâta iubire câtă oferi.

Acest lucru este valabil doar dacă ceea ce oferi se potrivește cu ceea ce înțelege soțul/soția prin iubire, nu tu. Dacă oferi doar ceea ce înseamnă pentru tine iubire, celălalt nu va fi neapărat mulțumit. Invers, dacă nu primești ceea ce pentru tine înseamnă iubire, îți va fi greu să crezi că soțul/soția te iubește.

Traducere și adaptare după Sara Schwarzbaum.

Lasă un comentariu