Glosar emoțional esențial: Portocala sălbatică (Wild Orange)

Presat la rece din coaja fructului, uleiul esențial de Portocală sălbatică este unul dintre cele mai căutate uleiuri esențiale de la doTERRA, datorită aromei sale energizante și beneficiilor multiple. Bogat în monoterpene, uleiul esențial de Portocală sălbatică are proprietăți stimulante și energizante.

Anxietate și depresie

Există studii care arată că aromaterapia cu ulei esențial de portocală sălbatică (Wild Orange) reduce simptomele de anxietate și depresie.

Într-un studiu din 2013 rezultatele au relevat faptul că aromaterapia cu ulei volatil de portocală scade pulsul și nivelul hormonilor de stres la copiii expuși la proceduri stomatologice.

De asemenea, un studiu din 2015 femeile aflate în travaliu au raportat niveluri de anxietate mai redusă după inhalarea uleiului esențial de portocală decât femeile dintr-un grup de control care au inhalat apă distilată.

Un alt studiu, din 2019, efectuat pe șoareci, a oferit cercetătorilor evidențe că șoriceii care au inhalat ulei esențial de portocală au manifestat mai puține comportamente asociate depresiei.

Cum să folosești uleiul esențial portocală sălbatică (Wild Orange)

Vorbeam aici despre acțiunea uleiurilor volatile.

Pentru obținerea efectelor emoționale, aromaterapia este cea mai indicată. Puteți pune câteva picături pe o batistă sau pe un șervețel din care să inhalați de câteva ori. De asemenea, puteți adăuga într-un difuzor pentru a înmiresma un spațiu mai mare. Există și medalioane sau pietre speciale pentru uleiuri esențiale.

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.

Wild Orange de la dõTERRA

Deși există multe firme furnizoare de uleiuri esențiale chiar și pe piața românească, preferata mea rămâne dõTERRA.**

Cum să-ți deschizi un cont dõterra

*Uleiurile esențiale sunt adjuvante pentru sănătate. Ele nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medicul specialist.

**Pentru obținerea unor beneficii maxime în urma folosirii uleiurilor esențiale, asigurați-vă că sunt de calitate.

Bibliografie

González-Mas MC, et al. (2019). Volatile compounds in Citrus essential oils: a comprehensive review. DOI:
10.3389/fpls.2019.00012

Jafarzadeh M, et al. (2013). Effect of aromatherapy with orange essential oil on salivary cortisol and pulse rate in children during dental treatment: A randomized controlled clinical trial. DOI:
10.4103/2277-9175.107968

Rashidi-Fakari F, et al. (2015). The effect of aromatherapy by essential oil of orange on anxiety during labor: A randomized clinical trial. DOI:
10.4103/1735-9066.170001

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s