Glosar emoțional esențial: Mușcata (Geranium)

Uleiul esențial de mușcată (geranium) este obținut prin distilarea la abur a frunzelor de Pelargonium graveolens sau de Pelargonium roseum, specii de plante provenite din Africa de Sud. Încă din cele mai vechi timpuri mușcata a fost folosită pentru ameliorarea multor probleme de sănătate.

Mai recent, cercetătorii au început să examineze beneficiile uleiului esențial de mușcată, obținând rezultate care confirmă proprietăți antioxidante, antibacteriene, anti-inflamatorii, antimicrobiene și astringente.

Stres, anxietate și depresie

Aromaterapia a devenit din ce în ce mai folosită, mai ales în occident, ajungând să fie utilizată chiar și în centre de sănătate și spitale. Un studiu clinic realizat pe femei aflate în travaliu pentru prima dată a relevat faptul că inhalarea uleiului esențial de mușcată a avut un efect de calmare și a condus chiar la reducerea anxietății asociate cu primul stadiu al travaliului.

De asemenea, rezultatele cercetărilor sugerează că uleiul esențial de mușcată poate favoriza relaxarea și atenua stările depresive. *

Cum să folosești uleiul esențial de mușcată (geranium)

Vorbeam aici despre acțiunea uleiurilor volatile.

Pentru obținerea efectelor emoționale, aromaterapia este cea mai indicată. Puteți pune câteva picături pe o batistă sau pe un șervețel din care să inhalați de câteva ori. De asemenea, puteți adăuga într-un difuzor pentru a înmiresma un spațiu mai mare. Există și medalioane sau pietre speciale pentru uleiuri esențiale.

Geranium de la dõTERRA

Deși există multe firme furnizoare de uleiuri esențiale chiar și pe piața românească, preferata mea rămâne dõTERRA.**

*Uleiurile esențiale sunt adjuvante pentru sănătate. Ele nu înlocuiesc tratamentele prescrise de medicul specialist.

**Pentru obținerea unor beneficii maxime în urma folosirii uleiurilor esențiale, asigurați-vă că sunt de calitate.

Bibliografie:

Tabari MA, et al. (2018). Anxiolytic and antidepressant activities of Pelargonium roseum essential oil on Swiss albino mice: possible involvement of serotonergic transmission.
doi.org/10.1002/ptr.6038

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s